HELDER

muzikale vertellingen

​​

HELDER NODIGT UIT TOT REFLECTIE.

IN KORTE PROGRAMMA'S VAN MAXIMAAL 1 UUR STELT HELDER

EEN VRAAG AAN DE ORDE.

EEN VRAAG DIE PRIKKELT, DIE TOT NADENKEN STEMT EN DIE STIMULEERT

OM MET ELKAAR VAN GEDACHTEN TE WISSELEN.

HELDER KIEST DAARVOOR DE VORM VAN EEN MUZIKAAL VERHAAL,

EEN COMBINATIE VAN MUZIEK EN TEKST.

Actrice Moniek Nusselein en violiste Rossitza Ovtcharova vormen samen de groep 'HELDER, muzikale vertellingen'. In hun voorstellingen gaan zij op zoek naar momenten van helderheid, schoonheid. Zij nemen u graag mee op hun ontdekkingsreizen.

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova begon haar muzikale opleiding in haar geboortestad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg. 

 

Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde. 

 

In 2000 en 2001 nam Rossitza deel aan het programma "Excellerende Jonge Musici" gesponsord door de Ministerie van Onderwijs en Cultuur in Nederland. Ze heeft een serie opnames gemaakt voor de Bulgaarse Nationale Radio en opgetreden op verschillende internationale muziekfestivals.

 

Naast haar werkzaamheden als remplaçant bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble, is Rossitza met verschillende kamermuziek ensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren. Moniek Nusselein is afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool, het huidige Artez. Ze acteerde bij o.a. de Haagse Comedie en de Theater Unie.

 

Moniek Nusselein is afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool, het huidige Artez. Ze acteerde bij o.a. de Haagse Comedie en de Theater Unie.

 

Zij was een van de oprichters van Volt theatergroep  en regisseerde jarenlang scholieren en studenten. Ze bewerkte o.a. romans voor theater en schreef in opdracht teksten die ze ook uitvoerde.

 

Haar laatste acteerervaring betrof „Brieven aan Chopin”, een programma over de relatie van Frederic Chopin met George Sand, samen met de Russische concertpianiste Tatiana Shebanova.

 

Haar laatste regie betrof een bewerking „Orfeo” van Monteverdi/ Gluck voor de Utrechtse muziekgroep Nescio.

 

"Wat ons intrinsiek motiveert, prikkelt of beweegt, ons zorgen baart of ons inspireert, kunnen wij omzetten in een muzikale vertelling. Dat kunnen verhalen zijn gebaseerd op romans, op ideeën, maar het is ook mogelijk om vanuit gesprekken een thema te kiezen en van daar uit tot een productie te komen"

_