top of page

wie wij zijn

 

Actrice Moniek Nusselein en violiste Rossitza Ovtcharova vormen samen de groep 'HELDER, muzikale vertellingen'. In hun voorstellingen gaan zij op zoek naar momenten van helderheid, schoonheid. Zij nemen u graag mee op hun ontdekkingsreizen.

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova begon haar muzikale opleiding in haar geboortestad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg.
 
Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde.

Moniek Nusselein is afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool, het huidige Artez. Ze acteerde bij o.a. de Haagse Comedie en de Theater Unie. Zij regisseerde jarenlang scholieren en studenten
En was een van de oprichters van de studenten theatergroep Volt.

Op 11 oktober 2014 startte de samenwerking met Rossi Ovtcharova met de productie ‘Bach feeds Darwin’  in het kader van de Bachdag. Wat begon als een project veranderde in een hechte samenwerking.
De rolverdeling is duidelijk: Moniek Nusselein tekent voor de bewerkingen, voor het schrijven van de teksten en het vertellen van de verhalen. Rossi is verantwoordelijk voor de muziekkeuze en uitvoering daarvan.

Vanaf 2016 hebben ze gekozen om onder de naam ‘Helder, muzikale vertellingen’ samen verder te werken.

 

bottom of page